This is the default blog title

This is the default blog subtitle.

De juiste airco kiezen

De juiste airco kiezen

Welke airconditioner is geschikt voor u?

Als u uw woning of bedrijfspand wilt koelen, verwarmen of verfrissen, dan is een airco de juiste tool. Maar airconditioners zijn er tegenwoordig in verschillende soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan wandmodellen, plafondairco’s, vloermodellen en zelfs cassettemodellen. Wat zijn de voor- en nadelen van alle verschillende soorten en hoe maakt u een keuze voor uw situatie? In deze blog geven we u uitleg, tips en advies voor het kiezen van de juiste airconditioning voor uw woning of bedrijf.

Muur- en plafondmodellen

Als u aan een airconditioner denkt, zijn de wand- en plafondmodellen waarschijnlijk het beeld dat u in gedachten heeft. Een witte kast aan de muur of aan het plafond; zo zien de meeste (zichtbare) airconditioners eruit. Deze modellen hebben als voordeel dat ze een gemiddelde woonkamer of klein kantoor van frisse lucht en de juiste temperatuur kunnen voorzien. Veel montagewerk komt hier niet bij kijken en de airconditioning werkt – mits het juiste onderhoud wordt uitgevoerd – voor de lange termijn naar behoren.

Andere modellen

Airconditioners zijn er echter in meer dan één vorm. Zo is er voor elke ruimte een passende variant. Werkt u bijvoorbeeld in een groot magazijn of winkelpand? Dan is een cassettemodel wellicht wat u zoekt. De luchtstroom van dit model heeft een bereik tot 360 graden vanaf het plafond, waardoor het binnenklimaat goed op peil blijft. Heel fijn voor die hardwerkende magazijnmedewerkers! Er is ook een vloermodel. Hoewel de naam lijkt aan te geven dat de airconditioner op de vloer ligt, wordt dit model aan de muur gemonteerd en blaast lucht naar de vloer. Het voordeel van dit model is het mooie design en de perfecte luchtstroom.

Schakel een professional in!

Welke airco u kiest, hangt sterk af van de ruimte waarvoor u hem wilt gebruiken. Voor de installatie van airconditioning kunt u het beste contact opnemen met een airconditioning professional. Wij helpen u graag op weg. Wilt u een goede referentie? Geef het dan door via ons contactformulier!