Hoe gaan hoteliers om met duurzaamheid en klimaatbeheer?

november 24th, 2017

Het onderzoek op het gebied van twee velden

Er worden in de praktijk twee velden onderzocht op het gebied van duurzaamheid en hotels. Ten eerste is het belangrijk om te kijken hoe hoteliers duurzaamheid benaderen. De reden hiervoor is dat vele mensen denken dat hoteleigenaren hier weinig aandacht aan besteden. Hieruit volgt dat er gekeken wordt hoe de hotelgasten duurzaamheid ervaren in een hotel. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en dit ervaren hoteliers ook.

Hoge kosten voor duurzaamheid

Er zijn veel hoteliers te benoemen die de kosten voor lief nemen en kiezen voor duurzaamheid. Er zijn er dan ook velen die het op het gebied van duurzaamheid niet snel genoeg kan gaan. Dit is een mooie ontwikkeling. Zij hebben ook de gedrevenheid om net dat stapje extra te zetten. Want zij zijn zich er bewust van dat het vervangen van een gloeilamp voor een led-lamp niet voldoende is. Voor sommige hoteliers zijn er echter nog obstakels. Zij vinden dat duurzaamheid te veel geld en tijd in beslag neemt. Daarnaast hebben veel hoteliers het gevoel dat zij er alleen voor staan. Immers brancheorganisaties, keuringsinstanties en de overheid zijn niet erg behulpzaam.

Klimaatbeheer in hotels

Bij oudere installaties of onjuist gebruik, kan klimaatbeheer energie vreten. Een gedegen klimaatbeheer kost dan ook veel geld en energie, is de algemene gedachte. De reden waarom klimaatbeheer veel geld kost, ligt niet alleen bij de hotelier maar ook bij de gasten. Deze staan namelijk, wanneer zij van huis zijn, langer onder de douche, zetten vaker de airco aan of zetten de verwarming extra hoog. Daarnaast is er ook een aantal hotels dat waterbesparende douchekoppen weer laat vervangen voor normale douchekoppen. Dit doen zijn omdat zij denken dat de gast dat wilt. Zoals u merkt kunnen zowel hoteliers als de gasten zorgen voor besparingen. Er zal dan ook een goede balans gevonden moeten worden tussen duurzaamheid en comfort.

Klimaatbeheer door een professioneel bedrijf

Voor hoteliers kan het verstandig zijn om een professioneel bedrijf in te schakelen voor hun klimaatbeheer. Zo wordt een perfecte balans bereikt tussen duurzaamheid en comfort. Daarnaast kan dit ook leiden tot een kostenbesparing. Maar waar vindt u nu een goed installatiebedrijf dat de installatietechniek meer dan beheerst voor uw klimaatbeheer? Wij gingen voor de hoteliers op onderzoek uit en vonden HHTB. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het optimaliseren van uw installatie. Uiteraard kunt u ook zelf op zoek gaan naar een professioneel bedrijf.

Kies voor veiligheid

augustus 22nd, 2016

Groot risico op ongeval

Uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) 2015 is gebleken dat het risico van een ongeval met één dag verzuim of meer in de metaalsector 5,1% bedraagt. Dit is een zeer hoog percentage, vergeleken met een standaard gemiddeld van 1,4%. Het risico moet uiteraard enorm omlaag. Gelukkig zijn al veel bedrijven bezig met het veiliger maken van de werkomstandigheden. Het is echter nu al zeer van belang dat als u een bedrijf zoekt in de metaalsector, voor bijvoorbeeld het lassen of bewerken van RVS of aluminium, machinebouw of plaatbewerking, u erop let dat dit bedrijf diverse veiligheidsvoorschriften omarmt. Om dit controleren u wat makkelijker te maken, geef ik u hierbij enkele tips waar u op moet letten.

5xBeter

Zoals gezegd; het is belangrijk dat u voor uw klus een bedrijf zoekt dat veilig te werk gaat. U wilt immers niet dat iemand in een langdurig verzuim terecht komt dankzij uw klus! Gelukkig bent u niet de enige die dat vindt. Om de veiligheid in de metaalsector te verbeteren is het instituut 5xBeter opgericht. In dit gezelschap zitten vijf partijen die gezamenlijk het veilig en gezond werken in de metaalsector willen verbeteren. Dit gebeurt onder andere door de ontwikkeling van de arbocatalogus, met daarbij heel praktische hulpmiddelen. Ook worden er Verbetercoaches ingezet. De vijf partijen die zich inzetten voor dit prachtige doel zijn de Koninklijke Metaalunie, FME, FNV Metaal, CNV Vakmensen en vakbond De Unie. Deze groepen richten zich op de volgende vijf belangrijke punten in de metaalsector:

  • Fysieke belasting
  • Gevaarlijke stoffen
  • Lasrook
  • Machineveiligheid
  • Schadelijk geluid

Controleer bij het uitkiezen van een bedrijf voor uw klus dus goed of dit bedrijf de punten die 5xBeter nastreeft ook goed waarmaakt.

RI&E Metaalbewerking

Een andere vooraanstaande groep in het belang van de metaalsector is de RI&E voor Metaalunieleden. Zij helpen de arbeidsvoorwaarden te verbeteren en arborisico’s te verminderen. Als een bedrijf gebruik maakt van de RI&E Metaalbewerking, deze correct toepast en onder de CAO voor het Metaalbewerkingsbedrijf valt, dan hoeft dit bedrijf vaak niet meer getoetst te worden door een gecertificeerde deskundige. Het is dan immers een bewezen bedrijf dat de veiligheid en de gezondheid van haar medewerkers als zeer essentieel beschouwt. Controleer dus goed of het bedrijf waar u uw klus neer wilt leggen handelt volgens de RI&E Metaalbewerking.

Kies ook voor veiligheid in de metaalsector

Kies dus niet uit gemak zomaar het meest dichtstbijzijnde of het goedkoopste bedrijf in de metaalsector. Zolang mensen producten blijven afnemen bij onveilige bedrijven, daalt het percentage ongevallen in de metaalbewerking natuurlijk nooit. Controleer dus of u te maken heeft met een bedrijf dat veiligheid en gezondheid van medewerkers hoog in het vaandel heeft staan, en gun hen uw opdracht. Zo draagt ook u uw steentje bij aan veiligheid in de metaalsector!

BTW terug voor particulieren

september 24th, 2014

Wist u dat het voor particulieren mogelijk is om de gehele BTW terug te vorderen van uw duurzame installatie? DIBEA regelt het allemaal voor u zonder dat er kosten aan verbonden zijn. Heel simpel… u machtigt ons om alles te regelen en u hebt verder nergens meer omkijken naar.