This is the default blog title

This is the default blog subtitle.

Zonnepanelen: check en bereken hoeveel je bespaart!

Zonnepanelen: check en bereken hoeveel je bespaart!

Zonnepanelen: goed voor milieu en portemonnee!

Zonnepanelen: ze worden steeds populairder. En dat is niet alleen maar goed nieuws voor het milieu! Zonnepanelen op uw dak hebben namelijk ook een financieel voordeel. Met de juiste zonnepanelen kun je aardig wat geld besparen op uw energiekosten. Heb je een eigen woning? Lees dan snel verder om te zien hoeveel je kunt besparen met zonnepanelen boven je hoofd!

Zonnepanelen: wat leveren zonnepanelen op?

Als je besluit zonnepanelen aan te schaffen, dan is dat waarschijnlijk omdat je wil besparen op je energierekening. Je wil dan ook het maximale rendement uit je zonnepanelen halen. Om te berekenen wat je uiteindelijk bespaart met zonnepanelen, moet je rekening houden met de volgende factoren: capaciteit, efficiëntie, formaat en prijs.

  • Capaciteit
  • Efficiëntie
  • Formaat
  • Prijs

Capaciteit

Je bespaart meer energie en kosten als je zonnepanelen hebt met een hoge capaciteit. Het is daarom verstandig om te kijken naar hoeveel Wattpiek een zonnepaneel heeft: daarmee wordt de capaciteit van een zonnepaneel uitgedrukt. Tip: kijk vooral naar de capaciteit per vierkante meter.

Efficiëntie

Het moge logisch klinken: hoe hoger de capaciteit van je zonnepanelen, hoe meer energie (en daarmee kosten) je kunt besparen. Ga daarom altijd voor zonnepanelen met een capaciteit van minstens 15%.

Prijs

Belangrijk om te beseffen bij de aankoop van zonnepanelen is: de prijs per wattpiek. Bereken de prijs van wattpiek per vierkante meter en ga dus niet uit van de totale verkoopprijs!

Zonnepanelen: bespaar tot wel honderden euro’s!

Afhankelijk van de grootte van je dak kun je het beste gaan voor de grootst mogelijke zonnepanelen. Hoe groter het paneel, hoe groter de capaciteit. Hoe groter de capaciteit, je meer je bespaart op je energierekening! Je bespaart al op je energierekening zodra de panelen op je dak liggen. Houd je oude energierekening erbij en kijk na verloop van tijd hoeveel je wel niet hebt bespaard. Wij kunnen je alvast verklappen: je kunt wel honderden euro’s besparen met zonnepanelen! Wil je ook zonnepanelen op het dak van je boerenbedrijf? Hier lees je er meer over.

Nieuwsgierig geworden naar meer voordelen van duurzame energie en kostenbesparende maatregelen? Lees hier onze andere blogs.