Duurzame verwarming

Behaaglijk warm met een warmtepomp

Talloze manieren om duurzaam te verwarmen


Er bestaan verschillende soorten warmtepompen. Echter beperken wij ons tot warmtepompen die gebruik maken van de buitenlucht. Een gemakkelijke methode die veel wordt gebruikt, is de combinatie van een airco met een warmtepomp. U kunt door middel van een airco een ruimte aangenaam verwarmen met warme lucht dat afkomstig is van een warmtepomp.

Daarnaast is het ook mogelijk om een ruimte te verwarmen door gebruik te maken van een warmtepomp in combinatie met een lage temperatuur verwarming. Een lage temperatuur verwarming is niets anders dan een gedemoniseerde radiator of vloerverwarming.

Doordat in de meeste huizen tegenwoordig een vloerverwarming is aangelegd, is een grote ingreep om een waterpomp te plaatsen vrijwel nooit noodzakelijk. U kunt immers een woning verwarmen zonder een CV-ketel op gas te gebruiken. Hierdoor kunt u enorm veel kosten besparen.

Er zijn tevens talloze mogelijkheden om met weinig of geheel zonder energie van buitenaf een woning te verwarmen en om het tapwater te verhitten. Vraag gerust om een vrijblijvend advies op maat. Een installateur helpt u graag met duurzame energie voor uw verwarming.