Diverse varianten warmtepompen

Warmte van de zon of de lucht

Diverse energiebronnen mogelijk

Van warmtepompen bestaan er diverse varianten. Dit komt doordat er gebruik gemaakt kan worden van verschillende energiebronnen. Hierbij kunt u denken aan de energie die onttrokken kan worden uit de zon, lucht, aardbodem, wind en het grondwater. Bij warmtepompen beperken wij ons echter tot de energie die ontstaat uit de zon en de lucht. Zo wordt de zon gebruikt voor het opwekken van warmte en elektriciteit en maken we gebruik van de warmte en de koeling die voortkomt uit de lucht.

Een airco inclusief warmtepomp.
Voor koeling in de zomermaanden en verwarming in de wintermaanden.

De zon

De zon wordt gebruikt voor het opwekken van warmte. Dit kunnen wij realiseren met een zonneboiler.

Ook hiervoor maken wij gebruik van zonnepanelen, maar dan op een andere manier. Deze worden daarom dan ook ‘zonnecollectoren’ genoemd.

didden5solarline_200_200

Een zonneboiler met Zonnecollectoren

De lucht

Door warmte aan de buitenlucht uit te stoten, kunnen we ervoor zorgen dat ruimtes op warme dagen gekoeld worden. Op koude dagen kan daarentegen een ruimte verwarmd worden door de warmte die in de lucht nog aanwezig is te onttrekken en vervolgens te gebruiken. Naast het verwarmen van een ruimte kan ook het tapwater hiermee worden verwarmd.

Wilt u graag een advies op maat voor de installatie van een geschikte warmtepomp? Neem dan contact op met een ervaren installateur.

Een warmtepomp boiler voor het verkrijgen van warm water en één voor uw verwarming.