This is the default blog title

This is the default blog subtitle.

Hoe werken zonnepanelen?

Hoe werken zonnepanelen?

Zelf energie opwekken met zonnepanelen

Er zijn steeds meer daken die bedekt zijn met zonnepanelen. En dat is niet zo gek natuurlijk, want zonnepanelen zijn een uitstekende manier om duurzaam energie op te wekken. En het is belangrijk om na te denken over bronnen van energie die de aarde niet uitputten, als alternatief voor de fossiele brandstoffen. Wilt u ook overstappen op groene stroom? En wilt u weten hoe zonnepanelen precies werken? Lees dan snel verder, wij vertellen u er graag meer over in dit blog.

Zo werken zonnepanelen

Zonnepanelen zijn gemaakt van laagjes silicium. Deze stof is essentieel om zonlicht om te zetten in energie. Het zonlicht dat op de cellen van de zonnepanelen valt, zorgt voor spanning tussen de verschillende laagjes silicium. Dit wekt direct elektrische gelijkspanning op. De gelijkspanning is nog niet te gebruiken, daarom gaat deze eerst naar de omvormer. In de omvormer wordt dit wisselstroom. Dit is de stroom die ook uit het stopcontact komt.

De voordelen van zonnepanelen

Door zonnepanelen aan te schaffen, kunt u dus uw eigen energie opwekken. Dit levert de volgende voordelen op:

  • Zonne-energie is 100% duurzaam
  • Overtollige energie kan worden opgeslagen en doorverkocht
  • Zonne-energie is niet schadelijk voor mens of milieu
  • U bespaart op de energiekosten
  • Zonnepanelen zorgen dat uw woning in waarde stijgt
  • Dankzij subsidies zijn zonnepanelen niet duur in de aanschaf
  • U kunt genoeg energie opwekken om in uw hele woning uw eigen groene stroom te gebruiken

Zonnepanelen laten plaatsen

Bent u overtuigd en wilt u ook overstappen op zonne-energie om uw eigen groene stroom op te wekken? Laat dan zonnepanelen installeren door een ervaren specialist. Deze helpt u niet alleen met de installatie, maar kan u ook meer informatie geven over de werking van de zonnepanelen en de voordelen voor uw woning.