This is the default blog title

This is the default blog subtitle.

Waarom een warmtepomp aanschaffen?

Roep stijging energieprijzen en opwarming aarde een halt toe

Wat een ellende: we ondervinden nu echt aan den lijve dat de opwarming van de aarde snel doorzet. En door het gedoe in het voormalige Oostblok zijn ook de energieprijzen niet meer te houden. Kortom: het klimaat warmt op, de zeespiegel stijgt en de fossiele energie is vrijwel onbetaalbaar. Kunnen we dat nog een halt toeroepen? Een lastige vraag om te beantwoorden, maar we kunnen in elk geval ons best doen om het tij nog te keren. Verduurzamen is daarbij het toverwoord. Goed isoleren van woningen en een warmtepomp installeren is een noodzakelijke goede start. Lees hier meer over het installeren van een warmtepomp.

Hybride warmtepomp

Steeds meer mensen stappen over van het gebruik van een cv-ketel naar een warmtepomp. De overstap kan wat dat betreft in kleine stapjes gaan als u start met een hybride warmtepomp. Die kunt u combineren met uw cv-ketel. Uw (veel te dure en schaarse) gasverbruik gaat hiermee met 70% omlaag. Uw stroomverbruik gaat hierdoor wel enigszins omhoog,

Elektrische warmtepomp

De elektrische warmtepomp gebruikt de buitenlucht als ‘energiebron’. De elektrische warmtepomp kunt u aan de dakrand, aan de gevel of in de tuin van het huis plaatsen om zoveel mogelijk buitenlucht op te vangen. Het binnendeel van de elektrische warmtepomp kan bij sommige modellen ver van het buitendeel geplaatst worden, op een plek waar deze niet in de weg staat. Wist u overigens dat het nog beter kan met de lucht-waterwarmtepomp?

De lucht-waterwarmtepomp

De lucht-waterwarmtepomp is de meest duurzame oplossing. Dit topmodel warmtepomp bestaat uit drie delen: een binnendeel, een buitendeel en een boilervat. Deze pomp geeft warmte aan het water voor uw radiatoren of de vloerverwarming. Het warme water kunt u zelfs gebruiken om mee te douchen of af te wassen.

Warmtepomp aanschaffen

Wij hopen dat we u met onze uitleg over de soorten warmtepompen overtuigd hebben om ook een warmtepomp aan te schaffen. Welke warmtepomp kiest u? U kunt uiteraard altijd nog om meer informatie vragen bij een specialist bij u in de buurt. Hulp nodig bij het zoeken naar de beste warmtepomp voor u? Hier leest u meer over warmtepompen.