This is the default blog title

This is the default blog subtitle.

Single-split en multi-split airco – de verschillen

Single-split en multi-split airco

De juiste airco kiezen

Met een goede airco zorgt u voor een prettig binnenklimaat. Een airconditioner kan niet alleen voor verkoeling zorgen, maar kan ook warmte verspreiden. Bovendien kan een airco de lucht zuiveren. Bij het kiezen van een airco kunt u gaan voor een single-split of een multi-split systeem. In dit blog leggen we uit wat de verschillen tussen deze twee aircosystemen zijn. Zo kunt u de juiste airco kiezen voor iedere ruimte!

Wat is een single-split airco?

Een single-split airco bestaat uit twee onderdelen: een binnenunit en een buitenunit. De buitenunit zorgt voor de aanvoer van frisse lucht. De binnenunit is het deel van de airco dat de lucht door de kamer verspreid. Dit is het meest gekozen systeem op het gebied van airconditioning. Het is goedkoop, simpel in gebruik en vraagt weinig onderhoud. Met een single-split airco kunt u heel eenvoudig één kamer of ruimte koelen en verwarmen.

Wat is een multi-split airco?

Een multi-split airco heeft, net als de single-split airco, één buitenunit. Het verschil tussen deze twee systemen zit hem in de binnenunits. Waar een single-split airco één binnenunit heeft, heeft een multi-split airco meerdere binnenunits. Dit is de ideale vorm van airconditioning wanneer u meerdere ruimtes wilt kunnen koelen en verwarmen. Dit systeem wordt vooral veel gebruikt in kantoren en bedrijfspanden, terwijl de single-split airco vaker in woningen wordt geïnstalleerd. Bij een multi-split airco kunt u de binnenunits los van elkaar aan- en uitzetten.

Split airco laten installeren

Of u nu op zoek bent naar airconditioning op de slaapkamer of airconditioning voor uw bedrijfspand: u weet nu het verschil tussen single-split en multi-split airconditioning. Zo kunt u voor iedere ruimte de juiste split airco kopen! Welke airco u ook kiest, we raden u wel altijd aan om de installatie over te laten aan een specialist.