This is the default blog title

This is the default blog subtitle.

Hoe gaan hoteliers om met duurzaamheid en klimaatbeheer?

Het onderzoek op het gebied van twee velden

Er worden in de praktijk twee velden onderzocht op het gebied van duurzaamheid en hotels. Ten eerste is het belangrijk om te kijken hoe hoteliers duurzaamheid benaderen. De reden hiervoor is dat vele mensen denken dat hoteleigenaren hier weinig aandacht aan besteden. Hieruit volgt dat er gekeken wordt hoe de hotelgasten duurzaamheid ervaren in een hotel. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en dit ervaren hoteliers ook.

Hoge kosten voor duurzaamheid

Er zijn veel hoteliers te benoemen die de kosten voor lief nemen en kiezen voor duurzaamheid. Er zijn er dan ook velen die het op het gebied van duurzaamheid niet snel genoeg kan gaan. Dit is een mooie ontwikkeling. Zij hebben ook de gedrevenheid om net dat stapje extra te zetten. Want zij zijn zich er bewust van dat het vervangen van een gloeilamp voor een led-lamp niet voldoende is. Voor sommige hoteliers zijn er echter nog obstakels. Zij vinden dat duurzaamheid te veel geld en tijd in beslag neemt. Daarnaast hebben veel hoteliers het gevoel dat zij er alleen voor staan. Immers brancheorganisaties, keuringsinstanties en de overheid zijn niet erg behulpzaam.

Klimaatbeheer in hotels

Bij oudere installaties of onjuist gebruik, kan klimaatbeheer energie vreten. Een gedegen klimaatbeheer kost dan ook veel geld en energie, is de algemene gedachte. De reden waarom klimaatbeheer veel geld kost, ligt niet alleen bij de hotelier maar ook bij de gasten. Deze staan namelijk, wanneer zij van huis zijn, langer onder de douche, zetten vaker de airco aan of zetten de verwarming extra hoog. Daarnaast is er ook een aantal hotels dat waterbesparende douchekoppen weer laat vervangen voor normale douchekoppen. Dit doen zijn omdat zij denken dat de gast dat wilt. Zoals u merkt kunnen zowel hoteliers als de gasten zorgen voor besparingen. Er zal dan ook een goede balans gevonden moeten worden tussen duurzaamheid en comfort.

Klimaatbeheer door een professioneel bedrijf

Voor hoteliers kan het verstandig zijn om een professioneel bedrijf in te schakelen voor hun klimaatbeheer. Zo wordt een perfecte balans bereikt tussen duurzaamheid en comfort. Daarnaast kan dit ook leiden tot een kostenbesparing. Maar waar vindt u nu een goed installatiebedrijf dat de installatietechniek meer dan beheerst voor uw klimaatbeheer? Wij gingen voor de hoteliers op onderzoek uit en vonden HHTB. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het optimaliseren van uw installatie. Uiteraard kunt u ook zelf op zoek gaan naar een professioneel bedrijf.