This is the default blog title

This is the default blog subtitle.

Tuinverlichting voor in uw klassieke tuin

Heeft u een klassieke of landelijke tuin? Dan geeft u deze nog meer sfeer met klassieke tuinverlichting. Hierbij kunt u aan diverse soorten lampen denken, zoals een staande tuinlamp, een buitenlamp, een buitenlantaarn of een vloerlamp. Deze lampen zijn ideaal als klassiek buitenlampje voor buiten in uw tuin of naast uw vijver. Er zijn zoveel prachtige mogelijkheden.

Een klassieke tuin kenmerkt zich door verschillende snoeivormen, zoals bollen, piramides, bogen en hagen. De vormen worden vaak gesnoeid in de buxus, taxus en de Portugese laurierkers. Verder staan er vaste planten of bloemen in de tuin, zoals rozen en hortensia’s. Dit geeft een klassieke tuin een wat romantische sfeer.

Geef uw tuin een exclusieve look

Als u een landelijke of klassieke tuin heeft dan wilt u deze natuurlijk een exclusieve look geven. Met de juiste tuinverlichting lukt u dat. Hiermee creëert u een tuin met een sfeervolle uitstraling.

Vormen van klassieke tuinverlichting

Er bestaan verschillende vormen van klassieke tuinverlichting. Zo kunt u o.a. kiezen uit:

  • Bovengrondse tuinverlichting
  • Wandverlichting
  • Tuinspots

Bovengrondse buitenlampen

Een bovengrondse buitenlamp is functioneel en brengt sfeer in de tuin. Een bekend voorbeeld van een klassieke buitenlamp is een Oudhollandse tuinlantaarn. Een lantaarn is niet alleen erg sfeervol, maar ook zeer functioneel. Er zijn ook buitenlampen die geschikt zijn voor het aanlichten van de oprit of het tuinpad.

Wandverlichting

Een wandlamp kunt u bevestigen aan de schutting of gevel en biedt u veel gemak. Zo zijn er wandlampen die direct aangaan als u de tuindeur opendoet of het terras oploopt.

Tuinspots

Tuinspots zijn verkrijgbaar in diverse varianten en zijn breed inzetbaar. Zorg altijd voor een goede balans tussen de tuinspots en de overige verlichting in uw tuin. Te veel spots geeft namelijk een overdreven lichteffect en dit past niet bij een klassieke tuin. Wat betreft de tuinspots heeft u vaak de keuze uit richtbare tuinspots en grondspots.

Richtbare tuinspots

Richtbare tuinspots kunt u gebruiken als accentverlichting. Hiermee legt u het accent op een beeld, boom, vijver of een beplanting in uw tuin.

Grondspots

Grondspots geven veel licht. U kunt deze gebruiken om uw oprit of dakplataan uit te lichten. De maatvoering van de grondspots is weer afgestemd op uw tegels of klinkers.

Energiezuinige tuinverlichting

Buitenverlichting brandt meestal een aantal uren per dag. Gelukkig is de tuinverlichting vaak energiezuinig en geschikt voor het plaatsen van een ledlamp, een spaarlamp met bewegingssensor of een gloeilamp.

Geniet de hele dag van uw tuin

Houd bij het kiezen van tuinverlichting ook rekening met de lichtkleur en de sterkte van de lamp. Voor een klassieke tuin is een lamp met geel licht de beste keuze. Dit oogt warm en romantisch. Iets dat perfect past bij een landelijke of klassieke tuin. Met de juiste tuinverlichting kunt u alle favoriete elementen en beplanting in uw tuin verlichten, zodat u er op elk moment van de dag van geniet.