This is the default blog title

This is the default blog subtitle.

Zonne-energie: 5 voordelen van het plaatsen van zonnepanelen

Zonne-energie: 5 voordelen van het plaatsen van zonnepanelen

Energie opwekken met zonnepanelen

Heel Nederland is bezig met verduurzamen, en één van de beste maatregelen die u kunt nemen om uw woning te verduurzamen is door gebruik te maken van zonne-energie. Het plaatsen van zonnepanelen op uw dak brengt een paar grote voordelen met zich mee. Hieronder geven wij u de voordelen.

1. Snel geld verdienen

Met zonnepanelen wekt u zelf uw energie op. Dit heeft natuurlijk als groot voordeel dat uw energierekening flink omlaag kan gaan. Maar wist u ook dat u geld kunt verdienen met uw opgewekte stroom? Als u meer energie opwekt dan u verbruikt, kunt u gebruik maken van de salderingsregeling voor zonnepanelen. U levert dan de extra stroom terug aan het elektriciteitsnet tegen hetzelfde tarief als u ervoor had moeten betalen bij de energieleverancier.

2. Meehelpen aan een duurzame wereld

Zonnepanelen zijn niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook goed voor het milieu. Door het plaatsen van zonnepanelen, bent u ecologisch en verantwoord bezig en draagt u bij aan een duurzamere wereld.

3. Zonnepanelen zijn onderhoudsvriendelijk

Natuurlijk wilt u niet te veel onderhoud hebben aan uw zonnepanelen. Gelukkig zijn zonnepanelen onderhoudsvriendelijk en gaan ze ook nog eens lang mee! Zo heeft u na het plaatsen van de panelen weinig zorgen over het onderhoud.

4. Waardevermeerdering van uw woning

Als u besluit zonnepanelen te plaatsen op uw dak, zal uw woning ook nog eens in waarde stijgen. Woningen moeten namelijk zo veel mogelijk verduurzaamd worden, dus woningen die al gebruik maken van duurzame producten, zullen meer waard zijn op de woningmarkt.

5. Btw terugkrijgen op zonnepanelen

Wist u dat u op zonnepanelen ook nog eens uw btw kunt terugkrijgen? Deze 21% ‘korting’ is mooi meegenomen! In sommige gemeentes zijn er ook regionale subsidies verkrijgbaar voor het plaatsen van zonnepanelen.